Tekes Pääomasijoitus osti Finnveran osuudet Vigo-rahastoista

Tekes Pääomasijoitus Oy on ostanut Finnveran rahasto-osuudet Vigo-rahastoista. Kauppa pitää sisällään osuudet kuuteen Vigo-yrityskiihdyttämöjen yhteyteen perustettuun rahastoon. Vigo-ohjelma on vuonna 2009 aloitettu yrityskiihdyttämöohjelma, jonka tavoitteena on saada lisää yksityisiä kiihdyttämöitä Suomeen.

Rahastojen hallinnoijat ovat Cleantech Invest, East Wings, Gorilla Ventures, Lifeline Ventures, Royal Majestics ja Vendep. Rahastot sijoittavat pääasiassa siemen- ja alkuvaiheen yrityksiin. Kaupalla ei ole vaikutusta rahastojen sijoitustoimintaan.

”Kyseessä ovat Tekes Pääomasijoituksen ensimmäiset rahastosijoitukset”, sanoo Tekes Pääomasijoitus Oy:n toimitusjohtaja Esko Raunio. ”Jatkossa etsimme sijoituskohteeksemme lisää alkuvaiheen rahastoja. Tavoitteenamme on edistää kestävän alkavan vaiheen yritysten pääomasijoitusmarkkinan syntymistä.”

”Kaupan myötä Tekes Pääomasijoitus Oy saa hyvän näkymän markkinaan ja samalla merkittävän roolin aikaisen vaiheen pääomasijoitusmarkkinan kehittämisessä Suomessa”,  sanoo Finnveran pääomasijoitustoiminnasta vastaava, Veraventure Oy:n toimitusjohtaja Leo Houtsonen.

Tekes Pääomasijoitus Oy on vuonna 2014 toimintansa aloittanut yritys, joka toimii Tekesin omistajaohjauksessa. Vigo-rahasto-osuuksien kauppa on osa valtion alkavan vaiheen yritysten pääomasijoitustoiminnan järjestelyä. Finnvera on sijoittanut nyt myytyihin rahastoihin vuosina 2011-2014. Finnvera jatkaa suorien ensisijoitusten tekemistä aikaisen vaiheen teknologiapainotteisiin yrityksiin vuoden 2017 loppuun saakka keskittyen sen jälkeen salkun hoitoon ja jatkosijoituksiin.

Rahasto-osuuksien kauppahinta oli noin 3,3 milj. euroa, tämän lisäksi Tekes Pääomasijoitus Oy otti vastatakseen Finnveran jäljellä olevat sijoitussitoumukset rahastoihin.

Lisätietoja:

Esko Raunio, toimitusjohtaja, Tekes Pääomasijoitus Oy,  040 543 9252

Leo Houtsonen, toimitusjohtaja, Veraventure Oy, 029 460 2733

Julkaistu kohteessa Yleinen