Tekes Pääomasijoitus Oy sijoittaa 6 miljoonaa euroa IPR.VC Fund I -rahastoon

Tekes Pääomasijoitus Oy on toteuttanut ensimmäisen riskirahoitusohjelmansa mukaisen pääomarahastosijoituksen. Rahasto on IPR.VC Fund I Ky, jonka hallinnointitiimin muodostavat Timo Argillander, Tanu-Matti Tuominen ja Jarkko Virtanen. Rahasto tekee sijoituksia pääosin suomalaisiin alkavan vaiheen digitaalisten sisältöjen yrityksiin, jotka tähtäävät kansainväliseen menestykseen. Rahaston koko sen ensimmäisessä suljennassa on noin 13 miljoonaa euroa ja kokoa voidaan vielä kasvattaa aina 20 miljoonaan euroon asti. Tekes Pääomasijoitus Oy:n sijoitussitoumuksen määrä on 6 miljoonaa euroa. Rahastossa käytetään epäsymmetristä voitonjakoa yksityisten sijoittajien hyväksi.

Tekes Pääomasijoitus Oy:n toimitusjohtaja Esko Raunio onnittelee rahaston hallinnointitiimiä ja kertoo olevansa iloinen siitä, että useat yksityiset sijoittajat ovat nähneet rahaston mielenkiintoisena sijoituskohteena. Raunion mielestä tämä osaltaan on osoitus kasvavasta mielenkiinnosta alkavan vaiheen venture capital -sijoittamista kohtaan.

Tekes Pääomasijoitus Oy:n tavoitteena on olla sijoittajana pääomarahastoissa, joiden manageritiimit osaamisensa ja kokemuksensa avulla kykenevät auttamaan suomalaisia alkavia yrityksiä voimakkaaseen kansainväliseen kasvuun. Reilun vuoden kestäneen toimintansa aikana Tekes Pääomasijoitus Oy on tavannut useita venture capital –pääomarahastojen manageroinnista kiinnostuneita tahoja. Tavoitteena on tehdä 2-4 sijoitusta vuodessa ja on mahdollista, että vuoden 2015 aikana tulee lisää rahastojulkistuksia.

Rahaston perustamista koskeva tiedote on luettavissa IPR.VC:n internet –sivuilta.

Lisätietoja rahastosta antavat IPR.VC Management Oy:ssä:
Timo Argillander, timo@ipr.vc, +358 400 448079
Tanu-Matti Tuominen, tanu-matti@ipr.vc, +358 500 593001
Jarkko Virtanen, jarkko@ipr.vc, +358 40 5476945

Lisätietoja Tekes Pääomasijoitus Oy:stä antaa Esko Raunio, esko.raunio@businessfinland.vc, +358 40 5439252

Julkaistu kohteessa Yleinen