Tekes Pääomasijoitus Oy on sijoittanut 6 miljoonaa euroa Superhero Venture Fund 2015 Ky –rahastoon

Tekes Pääomasijoitus Oy on antanut 6 miljoonan euron sijoitussitoumuksen Superhero Venture Fund 2015 Ky –rahastoon. Rahaston koko on nyt noin 18,6 miljoonaa euroa ja tavoitekoko on 20 miljoonaa euroa.

Tekes Pääomasijoitus Oy:n lisäksi rahaston sijoittajina on eläkelaitoksia, muita institutionaalisia sijoittajia, sijoitusyhtiöitä ja säätiöitä. Rahastossa käytetään epäsymmetristä voitonjakoa yksityisten sijoittajien hyväksi.

Rahasto on hallinnointiyhtiönsä, Superhero Capital Oy:n, ensimmäinen ja se tekee sijoituksia pääosin suomalaisiin alkavan vaiheen ohjelmistoyhtiöihin. Rahaston hallinnointitiimin muodostavat vuoden bisnesenkeliksi 2015 valittu Moaffak Ahmed, Juha Ruohonen, Jakob Storå ja Claes Tallberg.

Tekes Pääomasijoitus Oy:n toimitusjohtaja Esko Raunio onnittelee Superhero Capital Oy:tä ja sen hallinnointitiimiä ensimmäisen rahastonsa markkinoilletulosta. Tekes Pääomasijoitus Oy:n tavoitteena on olla sijoittajana pääomarahastoissa, joiden manageritiimit osaamisensa ja kokemuksensa avulla kykenevät auttamaan suomalaisia alkavia yrityksiä voimakkaaseen kansainväliseen kasvuun. Tavoitteena on tehdä 2-4 sijoitusta vuodessa. Sijoitus Superhero Venture Fund 2015 Ky –rahastoon on Tekes Pääomasijoitus Oy:n toinen vuonna 2015 toteutunut sijoitus.

Lisätietoja Tekes Pääomasijoitus Oy:stä antaa toimitusjohtaja Esko Raunio, esko.raunio@businessfinland.vc, +358 40 543 9252.

 

 

Julkaistu kohteessa Yleinen